Man kunne tro, at dette vil være et nemt spørgsmål at svare på; men ved overvejelsen om, hvornår en tand bliver ekstraheret, er der flere aspekter. Når en tand står til at blive rodbehandlet, skal man overveje, hvilke yderligere behandlinger, der kan komme på tale, for at den får en god prognose. Vil tanden få den bedste prognose, hvis den også forsynes med krone, og i givet fald skal den så også forsynes med en rodstift? Eller vil det bedste være at ekstrahere tanden og indsætte et implantat? Foredraget vil – illustreret med patienttilfælde -behandle, hvad vi egentlig ved om disse spørgsmål.
Dette foredrag er lavet af prof. Flemming Isidor til DSOI. Pga hans alt for tidlige død lige før jul holdes det til ære for Flemming af Dr.Odont Søren Schou
Cand. odont. (1976), ph.d. (1981) og dr. odont. (1988). EFP (European Federation of Periodontology) akkrediteret specialist i parodontologi (2006).
Ansat ved Tandlægeskolen i Aarhus siden 1977: Stipendiat og adjunktvikar i parodontologi (1977-1984), adjunkt og lektor i protetik (1984-2001) samt professor i protetik (2001- ).
Har været Institutleder ved Institut for Odontologi, Aarhus Universitet (1999-2004).
Har siden 1979 været tandlæge (deltid) i privat praksis.
Er konsulent i protetik for Regionstandplejen, Region Midt (2001- ), konsulent for Retslægerådet (2002- ) og konsulent for Styrelsen for Patientsikkerhed (2011- ).
Har været præsident for Scandinavian Society for Prosthetic Dentistry – SSPD (2007-2014) og medlem af bestyrelsen i Dansk Selskab for Oral Implantologi (1988-1992).
Medlem af redaktionskomiteen af Tandlægebladet (2004- ), European Journal of Oral Implantology (2008- ) og Aktuel Nordisk Odontologi (2016- ).
De væsentligste forskningsområder er oral protetik, oral implantologi og parodontologi.
Efter at Søren blev uddannet som tandlæge i 1988, har han i en lang årrække været ansat på Tandlægeskolen, Københavns Universitet, Rigshospitalet, Aalborg Universitetshospital og Tandlægeskolen, Aarhus Universitet som ph.d.-studerende, adjunkt, lektor, overtandlæge og professor. Siden 2015 har han haft henvisningspraksis (Specialtandlægerne Seedorffs Stræde) i Aarhus på fuldtidsbasis med fokus på oral kirurgi og radiologi. Sideløbende hermed har Søren siden 2015 været tilknyttet Tandlægeskolen, Københavns Universitet med fokus på forskning.Søren er ph.d., specialtandlæge i tand-, mund- og kæbekirurgi og dr.odont. Han har været præsident for European Association for Osseointegration (EAO), herunder ansvarlig for EAO’s årsmøde i Bella Center i 2012 med 3.500 deltagere. Endvidere har han været formand for Dansk Selskab for Tand-, Mund- og Kæbekirurgi (DSTMK) og medredaktør af European Journal of Oral Implantology (EJOI).Han har publiceret over 130 artikler og lærebogskapitler i internationale og nationale fagtidsskrifter. Aktuel forskningsaktivitet fokuserer på implantatbehandling på patienter med tandtab forårsaget af parodontitis og kirurgisk endodonti.Han har modtaget flere uansøgte anerkendelser og priser, bl.a. Fluo-Calcin prisen, CODAN prisen, Zendium-Hoogendorn prisen, Ingeborg og Leo Dannins Legat for Videnskabelig Forskning, Årets Buket (Årets underviser) og Aalborg Tandlægeselskabs Hæderspris. Er den eneste dansker, som er tildelt EAO’s Guldmedalje.