fbpx

Om Indlægget

Der har inden for de seneste år været øget fokus på betydningen af forskellige risikofaktorer for udvikling af peri-implantitis. I forbindelse med gennemførelse af et forskningsår, som blev støttet af Dansk Selskab for Oral Implantologi og Dansk Tandlægeforening, blev sammenhængen mellem tidligere parodontal sygdom, rygning samt andre systemiske og lokale faktorers indflydelse på graden af periimplantitis belyst.
I alt 98 patienter blev henvist med henblik på diagnostik og behandling af periimplantitis og 34 patienter opfyldte inklusions- kriterierne. Almen og odontologisk anamnese blev optaget. Desuden blev der foretaget en grundig klinisk undersøgelse, inklusiv intraorale røntgenoptagelser af alle implantater.
Det blev konkluderet, at rygning og tidligere parodontal sygdom signifikant påvirkede graden af periimplantitis. Derudover kunne der ikke påvises yderligere forværring af periimplantitis ved samtidig tilstedeværelse af rygning og tidligere parodontalsygdom, sammenlignet med tilstedeværelse af én af disse faktorer.

Speaker

Martin Saaby

Tandlægestuderende

Er tandlægestuderende på 10. semester ved Institut for Odontologi, Aarhus Universitet.
Har været forskningsårsstuderende fra 2013 til 2014 ved Sektion for Kæbekirurgi og Oral Patologi samt Sektion for Protetik, Institut for Odontologi. Dette forskningsår var støttet økonomisk af Dansk Selskab for Oral implantologi og Dansk  Tandlægeforening. Har publiceret en artikel i et internationalt tidsskrift (Clinical Oral Implants Research) som første- forfatter, samt været medforfatter til et kapitel i Aktuel Nordisk Odontologi 2015.
Det primære forskningsområde har været forekomst af periimplantitis.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
ErrorHere